Átadták a díjakat a "Szervdonációs és transzplantációs plakátpályázat" győzteseinek

2014. július 8., Budapest - Ma délelőtt vehették át a díjakat "Szervdonációs és transzplantációs plakátpályázat" győztesei, amelyet a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú szervezet, a Magyar Transzplantációs Társaság és az Országos Vérellátó Szolgálat Szervkoordinációs Iroda által közösen hirdetett meg.  A hattagú bíráló bizottság értékelése alapján Csuth Péter "Kezedben" alkotása lett a győztes, amelyet a Magyar Transzplantációs Társaság 150 000 Ft-tal honorált, míg Alajbeg Afrodite "Árnyék" című munkája nívó díjban részesült.

A szervezők közös "Szervdonációs és transzplantációs plakátpályázat"-ot írtak ki leendő művészek számára a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékén. A pályázat célja az volt, hogy olyan plakátok szülessenek, amelyek felhívják a magyar társadalom figyelmét a szervátültetés életmentő szerepére, a szervadományozás kapcsán meghozott döntés fontosságára. A pályázaton a Magyar Képzőművészeti Egyetem fiatal hallgatói mutathatták meg, hogy koruk ellenére, művészi megközelítéssel igen is születhetnek kreatív alkotások egy olyan komoly témában is, mint a szervdonáció, transzplantáció. A pályázatra 23 pályamunka érkezett be, amelyből Csuth Péter "Kezedben" és Alajbeg Afrodite "Árnyék" című munkája lett díjazva.

A szervezők ezúton is köszönik a fiatal alkotók részvételét, a pályázatra beküldött kreatív alkotásaikat, hiszen a plakátművészeten keresztül is fontos, hogy megjelenjenek olyan üzenetek, amelyek az egész társadalmat érintik.

Pályamunkák, díjátadón készült fotók:



A pályázatra érkezett pályaművek