Joint Action-VISTART értekezlet az OVSZ-ben

 
2016. március 24 -25 az OVSZ ad helyet a JA-VISTART WP6 munkacsoport technikai értekezletének. A két napos ülésezés alatt a tagok feladata az Ellenőrzési kézikönyv kialakítása a francia hatóság (Agence Nationale de sécurité du Médicament et des produits de santé (ANSM)) irányításával.

Az OVSZ konzorcium tagja a Joint Action-VISTART az Európai Unió által támogatott egészségügyi programnak (Grant Agreement: 676969, Koordináció: Istituto Superiore di Sanità (ISS), Olaszország), amelynek célja, hogy egységes alapelveken támogatást nyújtson az uniós tagállamoknak (MS) a vér, szövetek és sejtek transzplantáció-felügyelet és -ellenőrzés területén. A pályázat várhatóan elősegíti és megkönnyíti az együttműködést az engedélyezési, ellenőrzési  és kölcsönös információátadási folyamatokban, amely megerősíti a tagországok egymást iránti bizalmát és hozzájárul a biztonságos betegellátáshoz a visszavezetési és nyomon követési eljárások összehangolása alapján.
 
A pályázatban az OVSZ a nyilvánosságra hozatalért (Dissemination) felel, azaz kezeli a honlapot (https://vistart-ja.eu) és a pályázat során keletkező dokumentumokat, követi az eseményeket és bemutatja az eredményeket.