Média a véradásért

pályázat a sajtó munkatársai részére

Az Országos Vérellátó Szolgálat műfajilag, terjedelmileg kötetlen, a véradásról és szervdonációról folyamatos tájékoztatást biztosító pályázatot ír ki az írott és elektronikus sajtó munkatársai részére.

A pályázat célja:

Az Országos Vérellátó Szolgálat tevékenységének, működésének bemutatása, a vérellátásban dolgozó szakemberek és a véradók megjelenítése, a véradás inspirá-cióinak és hátterének feltárása, a véradás feltételeinek, életmentő és pótolhatatlan szerepének ismertetése, a legújabb szű-rési módszerek és tudományos ismeretek népszerűsítése, valamint ifjúsági szerve-zetek véradásáról, motivációikról történő folyamatos tájékoztatás a véradás tár-sadalmi szerepének, súlyának tudato-sítása érdekében. Az OVSZ új fela-datának, a szervdonációk koordinálásá-nak és az ehhez kapcsolódó szervdo-nációs aktivitásnak a bemutatása, a laikus lakosság hiteles tájékoztatásán alapuló véleményformálásának elősegítésére.

Pályázati tudnivalók:

A pályázaton részt vehet a 2007. február 01. - 2008. február 01. között folyamatosan, azaz egymást követően minél több alkalommal megjelent cikk-, vagy műsorsorozat, mint pályamű. Minden sorozattal csak egyszer lehet pályázni. A pályázatok beérkezési határideje: 2008. február 15.

A pályázatokat - a pályázó nevét, elérhe-tőségét, a cikk-, illetve műsorsorozatot alkotó publikációk, műsorok másolatát, megjelenésük idejét és annak igazolását, az elektronikus sajtó képviselői által benyújtott pályázatok esetén a műsor időtartamát feltüntetve – postán az alábbi címre kell megküldeni:

Országos Vérellátó Szolgálat

„Országos Sajtópályázat”

1113 Budapest, Karolina út 19-21.

(Levélcím: 1518 Budapest, Pf.: 44.)

Elbírálás:

A pályázatokat az OVSZ Főigazgatói Tanácsa bírálja el, és az értékelésnél figye-lembe veszi: a pályázati cél megvalósulását, az adott téma vagy témák összefüggésekben való bemutatását, a közvéleményre gyakorolt hatását, valamint a folyamatos tájékoztatás kritériumának megvalósulását.

Díjazás:

Fődíj: 500.000,-Ft

A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy a díjat visszatartsa vagy megossza.

Az eredményt 2008. márciusában, a Magyar Sajtó Napja alkalmából a PILVAX Kávéházban tesszük közzé, és adjuk át a díjat.

A pályázatokkal kapcsolatosan további információkat kaphat Dr. Buday-Sántha Andreától, az OVSZ kommunikációs vezetőjétől (06/1/372-4435).

Dr. Miskovits Eszter sk.
főigazgató