„MI IS NYARALUNK” tábor- az OVSz látogatása a szervátültetésre váró és szervátültetett gyermekek táborában, 2024.07.05

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért idén már huszonegyedik alkalommal rendezte meg a szervátültetett és szervre váró gyerekek és családjuk nyári élményterápiás rehabilitációs programját, a „MI IS NYARALUNK” tábort az elmúlt héten, Siófokon. 
A tábor célja egyrészt a nyaralás, az önfeledt, színes programokkal teli közös időtöltés. Másik célja hogy a tájékoztató és önismereti programok révén, a szervre történő várakozás nehéz időszakához is támaszt és segítséget kapjanak a családok, de a szervátültetés utáni új életvitel kialakítását is segítik információkkal, és a sorstársak tapasztalatainak megosztásával. A tábor szervezői, önkéntesei, és a szakmai szervezetek is mindent megtesznek, hogy önfeledt, kalandokkal teli, az év további időszakára is kitartó feltöltekezést biztosító hetet tölthessenek el a táborlakók.  
1 héttel ezelőtt a Magyar Transzplantációs Társaság nevében a Társaság elnöke és főtitkára fagylalttal lepték meg a tábor lakóit, az Országos Vérellátó Szolgálat, Szervkoordinációs Iroda pedig a gyerekeknek szóló ajándékokkal kedveskedett. 
Minden szervátültetésre váró, és szervátültetett gyermeknek további vidám és felhőtlen nyarat kívánunk ezúton is!