NEM LEJÁRT LEMEZ! - 1321 RETRO Véradó volt a hétvégén

Szombaton a véradók bebizonyították, hogy tényleg nem lejárt lemez a véradás, hiszen az Országos Vérellátó Szolgálat által szeptember 5-re meghirdetett RETRO Véradás öt helyszínén 1558-an jelentkeztek véradásra, amelyből 1321-en adhattak vért.

Budapest



Debrecen



Pécs



Szeged



Győr



A zuhogó eső sem tudta elvenni a véradók kedvét a segítségnyújtástól szombaton, hiszen a közösségi élménnyel egybekötött disco hangulatú véradó napon Budapesten, Debrecenben, Győrben, Pécsett és Szegeden összesen 1321-en adtak 450 ml vért, amelyet más - átlagos - napokon 70-90 helyszínen kerül begyűjtésre, és az ország biztonságos vérellátáshoz szükséges.
Ezen a napon a '80-as évek bulis slágereit hallgatva, a bakelit lemezek illatát, a disco gömb csillogását felidézve lehetett vért adni, ami mellől természetesen nem maradhatott el a sör-virsli retro menü és ajándékcsomag a rengeteg támogató jóvoltából. A rendezvényre kilátogatók többségében férfiak voltak (66%), de a fiatalok is kíváncsiak voltak milyen lehet egy retro véradás, mert a véradók 31%-a a 30 év alatti korosztályt képviselte, és első véradókban sem szenvedett hiányt az esemény, hiszen országosan 12% a megjelenteknek először adott vért.

Köszönjük minden véradónak, mind az öt helyszínen a részvételt és, hogy véradásával segített hozzájárulni az országos vérkészlet feltöltéséhez!

Köszönjük a RETRO Véradást támogató cégeknek, partnereknek és a médiának a támogatást, együttműködést, akik nélkül e rendezvény nem lett volna ilyen sikeres!

A rendezvények főtámogatója: Pécsi Sörfőzde Zrt.
Médiapartner: NÉPSZAVA
Az öt rendezvény támogatói: ÁEEK, AKT, Arbasüt, Auchan, Bánffi szóda, Bedő pékség, Bringó Hintó, Csikvánd Község Önkormányzata, eFeF, Eurocaf, Favorit pékség, Fornetti, Fürge Diák Szövetkezet, Hungaroplakát Kft., Hungerit Rt., MNB, Mórahalom, Observer, Pékmester Kenyere Kft., Pick Zrt., PORT.hu, SEO101, Strike Bowling Club, Sweet-Food Kft., Szabad Tér Színház Nonprofit Kft., Széles húsüzlet, Tesco, Univer, Ürömi Pékség Kft, Vércsepp a Vérellátásért Alapítvány, Vitál magazin, Zimbo