RETRO VÉRADÁS - 6 HELYSZÍN, 1580 VÉRADÁS - EGY NAPI VÉRKÉSZLET

Tényleg nem volt szükség fejvadászokra, lasszókra a véradók befogásához hétvégén, mert a RETRO Véradás hat helyszínén 1841-en jelentkeztek önként és dalolva véradásra, közülük 1580-an adhattak vért. Ezzel az eredménnyel az ország egy napi vérfelhasználását biztosították a jótett-elkövetők, és adtak reményt a betegeknek az életben maradásra, gyógyulásra.

Fantasztikus érzés az, amikor kígyózó sorokban állnak az emberek, hogy vért adhassanak és ezzel ismeretlen, vérkészítményre szoruló betegeken segítsenek! Ez történt most hétvégén a RETRO Véradáson! Nem csak a Városmajorban, de a másik öt helyszínünkön (Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged) is folyamatosan jöttek a 18-60 év közötti, önmagukat egészségesnek érző emberek és minden zokszó nélkül, türelmesen kivárva sorukat, nyújtották karjukat, hogy levegyék tőlük az életmentő 450 ml vért. A jötett-elkövetők vidám hangulatban, country zene mellett, gyönyörű napsütésben adakoztak, ami mellé megvendégeltük őket egy retro menüvel és egy ajándékcsomagot is adtunk, hogy még inkább feldobjuk a kedvüket.

Budapesten 844-en, Debrecenben 126-an, Győrben 200-an, Miskolcon 121-en, Pécsett 80-an, Szegeden 209-en adhattak vért. Miskolcon kétszer annyian jelentkeztek, mint arra számítottunk, ami azt mutatja, hogy a jó szándék mindenhol megvan, az ország minden csücskében.

A férfiak aránya igen magas volt, hiszen a véradók 65%-át ők képviselték, ami lehet, hogy a retro menünek volt köszönhető. A fiatalok is jócskán kivették részüket, hiszen a véradók kb. 25%-át a 30 év alattiak adták, míg első véradók 159-en voltak.

Köszönjük minden véradónak a részvételt és, hogy véradásával segített hozzájárulni a országos vérkészlet feltöltéséhez, a betegek gyógyulásához!

Köszönjük a RETRO Véradást támogató cégeknek, partnereknek és a

médiának a támogatást, együttműködést, akik nélkül e rendezvény nem lett

volna ilyen sikeres!

 

      

 

      

 

 

Az hat rendezvény támogatói:Pécsi Sörfőzde Zrt, ALDI.

Az hat rendezvény támogatói: Auchan, Akt Képzőművészeti Kör, Aranygaluska Étterem, Auchan Borsod Ker. Központ, Bánffi szóda, Bringó Hintó, Czene Ildikó - kozmetikus, Cipó Pékség, Csikvánd Község Önkormányzata, Di-Cart Zrt., EFI, EuroCaf, Favorit Pékség, Fornetti, Gyarmathy pékség, Hungaroplakát, Hungaroplant Kertcentrum, Hungerit Zrt., Izometria Fitnestic, Jusec, Lejla Pékség, Mazsola Konyhája, Mórahalom, Observer, Promix, SEO101, Strike bowling, Sweet-Food Kft, Szabadtéri Színpad, TESCO, Vitamin Szalon, Unilever, Vércsepp a Vérellátásért Alapítvány