Tatabányai Területi Vérellátó

Állandó és akciós véradási helyszínek és időpontok

Tatabányai TV fotóA „Tatabányai Területi Vérellátó” 2000. január elsejétől az OVSZ tagja. Korábban a Komárom-Esztergom megyei Szent Borbála Kórházhoz tartoztunk, most a Győri Régióközpont Területi Vérellátójaként működünk.

2002 szeptemberétől minden vérvételünk teljes feldolgozását, és kivizsgálását a Régióközpont végzi. Ellátjuk vérrel, vérkészítményekkel Tatabánya, Tata, Komárom, Kisbér kórházait. Depot Komáromban és Kisbéren tartunk fenn. A vércsoport-szerológiai vizsgálatokon, klinikai transzfúziológiai feladatokon kívül a mennyiségi és minőségi immunglobulin vizsgálatokat végzünk az egész megye részére. Részt veszünk panel- és csontvelődonorok szervezésében, haemofília gondozásban. Vérvételeink száma az utóbbi években folyamatosan emelkedett. 2004. évben több mint 12200 donor, a lakosság (227851 lakos) 5,35 %-a jelentkezett véradásra.

Dolgozóink létszáma 43 fő. Mind a 28 asszisztensünk szakképzett, többségük a laboratóriumi és haematológiai asszisztensi végzettséget is megszerezte. Öt diplomásunkból 3 transzfúziológus szakorvos, 1 szakgyógyszerész, 1 donorvizsgáló nyugdíjas orvos.

Rendszeresen részt veszünk szakdolgozói, és orvosi konferenciákon, ahol előadással, vagy poszterrel mutatjuk be munkánkat. Egészségügyi főiskolások, szakápolók gyakorlati oktatásában részt veszünk. Vöröskeresztes és egyéb fórumokon ismereterjesztő előadásokat tartunk.

Megközelíthetőség

Az OVSZ Tatabányai Területi Vérellátó Tatabánya I. Kerületében, a Semmelweis u. 2. szám alatt található.
Az épület 1964-ben épült kétemeletes, a régi kórház és a 3. Posta között helyezkedik el.
Busszal könnyen megközelíthető. Újvárosból 1-es, 5-ös busszal, Kertvárosból 4-es, 44-es busszal közelíthető meg.

Ha valaki vidékről érkezik, a buszvégállomástól tud jönni az 1-es, vagy 5-ös busszal. Ha vonattal érkezik, akkor az állomási buszmegállónál szintén ezekre a buszokra szállhat fel.

Dr. Bercsényi Cecília
vezető főorvos