XI. Civil Véradási Hét

Immár 11. alkalommal várja a véradókat az országos Civil Véradási Hét 2024. szeptember 16-20 között. Az eseményt a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága, a Civil Közösségi Szolgáltató Központok, valamint  az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt együttműködésével valósulhat meg.

A hét folyamán országszerte több mint 90 helyszínen várjuk a segíteni vágyókat. A szervezés során számos helyi önkéntes és civil közösségek vezetői is részt vesznek, hogy minél több embert mozgósítsanak a véradásra. 

Minden évben kétszer szerveznek Civil Véradási Hetet, kiemelkedő szerepet játszik a véradás népszerűsítésében, a társadalmi összefogás erősítésében és az egészségügyi rendszer működésének támogatásában.

A Civil Véradási Hét az évek során egyre népszerűbbé is vált, melynek eredményeképp egyre több véradót érünk el, és egyre több helyszín is csatlakozik a kezdeményezéshez. 

Tájékoztatást a véradások pontos vármegyei helyszíneiről és időpontjairól a Civil Közösségi Szolgáltató Központok honlapján, vagy a véradási listánkban találnak: www.ovsz.hu/idopontfoglalas.

Várunk szeretettel mindenkit!