Hírek

Budapest, 2024. október 12. - Életmentő döntésekre hívja fel a figyelmet az Országos Vérellátó Szolgálat.

Dr. Mihály Sándor az Országos Vérellátó Szolgálat Transzplantációs Igazgatója ezen a napon arról beszélt, hogy minden életmentő szervátültetés egy szervdonor döntésével kezdődik. A döntés az önredelkezéshez kapcsolódik, megvalósítva legalapvetőbb emberi jogunkat és felelősségünket. A...

Az Európa Tanács által 1996-ban kezdeményezett Európai Donornapot idén Vilniusban rendezte meg Litvánia. Miden mécses egy-egy donor tiszteletére ég. Köszönet és hála az életmentő szervadományozásért!...

A Civil Véradási Hét évről-évre egyre nagyobb sikerrel zárul. 

Az Országos Vérellátó Szolgálat, Szervkoordinációs Iroda továbbképző napot szervez egészségügyi szakdolgozók részére 2024. december 5-én.

Az összefogás és az önzetlen segítség egyik legegyszerűbb formája az irányított véradás.

Tudtad, hogy az őssejtdonoroknak is van Világnapjuk 2015 óta? Mozgódátum, amely minden évben szeptember harmadik szombatjára esik. Így idén szeptember 21-én rendezték meg, immár 10. alkalommal!

Negyedik alkalommal szervezik meg az „Adj vért a légimentőkkel, hogy mások is túlélhessék!” elnevezésű véradórendezvényt az ország hét helyszínén szeptember 28-án.

Az Országos Vérellátó Szolgálat, Szervkoordinációs Iroda és a Semmelweis Egyetem I. sz. GyermekgyógyászatiKlinika Szervdonációs Tanfolyamot szervez 2024. november 11-12-én.

Tizenhatodszorra várta az Országos Vérellátó Szolgálat a véradókat a Retro Véradás keretein belül, ami túlszárnyalta a várakozásokat.